Ce trebuie sa facem pentru a stimula inflorirea plantelor de apartament?

Pentru a stimula inflorirea unei plante de apartament dupa ce am cumparat-o, este necesar sa ne raspundem la cateva intrebari esentiale:

  1.  planta primește lumina adecvata? – Plantele au nevoie de lumina pentru a produce energie prin fotosinteza. Așezati planta intr-un loc in care primeste lumina naturala indirecta sau, in cazul plantelor care necesita mai multa lumina, amplasati-le langa o fereastra cu lumina directa.
  2. primeste suficienta apa? – Fiecare planta are nevoi diferite in ceea ce priveste udarea. Verificati cerintele specifice ale plantei dumneavoastra si asigurati-va ca udarea este corespunzatoare. Evitati sa supraudati planta, deoarece acest lucru poate duce la putrezirea radacinilor si la probleme de vitalitate.
  3. am aplicat fertilizarea? – Pentru a promova inflorirea, puteti folosi ingrasaminte pentru plante care favorizeaza producerea de flori si inflorirea. Este important să utilizati ingrasaminte potrivite si sa respectati instructiunile de aplicare.
  4. sunt temperatura si umiditatea potrivite? – Verificati cerintele de temperatura si umiditate ale plantei si incercati sa creati un mediu potrivit pentru aceasta. Mentinerea unei temperaturi si umiditati optime poate stimula inflorirea.
  5. sunt indepartate florile ofilite? – Daca plantele au flori ofilite sau varfuri uscate, indepartati-le cu grija. Aceasta poate stimula planta sa produca flori noi si sa incurajeze inflorirea continua.
  6. este planta asezata in locul potrivit? – Evitati schimbarile bruste de mediu. Plantele pot fi sensibile la schimbarile bruste de mediu, cum ar fi mutarea lor dintr-un loc in altul sau expunerea la curenti de aer. Mentineti plantele intr-un mediu stabil pentru a le ajuta sa se acomodeze si sa inflorasca.
  7. a avut timp pentru acomodare? – Unele plante pot necesita doar timp pentru a se adapta si pentru a incepe sa infloreasca intr-un mediu nou.

In general, fiecare planta are nevoi diferite, asa ca este important sa cititi si sa va informati despre cerintele specifice ale plantei pe care o aveti in grija pentru a o ajuta sa infloreasca in mod optim.

 

Facebook