Ingrijirea plantelor de apartament sigure pentru copii si animalele de companie

Feriga Boston (Nephrolepis exalta) ajuta la purificare aerului din locuinte, elimina toxinele si mucegaiul din aerul unei locuinte. Provine din regiunile tropicale si sub-tropicale. Ingrijire: cresc intr-un mediu umed, se aseaza in locuri semiumbrite, apropape de geam cu lumina indirecta. Nu suporta frigul, iarna aceasta trebuie sa stea obligatoriu in spatii inchise. Nu prefera lumina puternica, necesita umiditate ridicata. Daca umiditatea este scazuta, frunzele necesita pulverizare 1-2/ saptamana. In cazul in care planta nu va avea umiditatea necesara, frunzele se vor ingalbeni – indiciul principal ca planta sufera de sete. Verificati zilnic daca solul din recipientul in care este planta este umed.

Planta paianjan (Chlorophytum spp.)  are frunze asemanatoare ierbii, care pot varia de la verde pal pana la verde smarald. Este usor de cultivat Reprezinta o sursa excelenta de purificare a aerului
Poate da stare de rau la pisicile si cainii care o gusta, de accea este recomadat sa fi asezata la inaltime
Ingrijire: este recomandat sa fie plasata langa o fereastra orientata spre nord. Udarea se face in mod regulat, mai putin pe timpul iernii. Caderea frunzelor este un indicator de udare excesiva.

Planta de jad (Crasulla spp.) perena, ceea ce o face placuta ca planta de casa pe tot parcursul anului. Are un aspect de copac, cu ramuri noduroase si suculente si frunze carnoase, poate creste intre 30 cm – 1.8 m inaltime. Ingrijire: necesata lumina puternica, nu consuma foarte multa apa, prefera temperatura camerei in sezonul de crestere, se dezvolta si mai bine daca este asezata intr-o zona racoroasa, udata atat cat sa impiedice ofilirea frunzelor iarna. Substratul (turba –nisip sau substrat special pentru cactusi) trebuie sa fie bine drenat.

Violeta de Parma (Africana, Saintpaulia) originara din Africa, exista un numar foarte mare de varietati ce se deosebesc prin culoare, forma, marime a florilor si a frunzelor. Ingrijire: relativ simpla, infloreste pe tot parcursul anului. Planta e sigura pentru copii si pentru animalele de companie.

Facebook