Cum curatam plantele de apartament

A trecut Sarbatoarea Sfanta a Pastelui. Am facut curatenia de primavara, dar plantele de apartament le-am curatat? Este necesar sa curatam/ingrijim plantele? La cat timp? Iata cateva intrebari la care veti gasi raspunsuri in randurile de mai jos.

Ca orice piesa dintr-un apartament si plantele se pot prafui. Pastrarea plantelor curate va preveni aparitia bolilor si a daunatorilor, pastrandu-se astfel sanatoase si prospere. Imaginea unei case frumoase poate fi stricata de plantele neingrijite, ofilite, incarcate de praf. Pentru a ne incanta cu aspectul si mirosul lor, plantele de apartament au nevoie de udari regulate, o cantitate de lumina potrivita, o temperatura propice, fertilizare. Deasemenea, acestea au nevoie si de o curatare de intretinere, din cand in cand (la 2 saptamani).  Curatarea plantelor de apartament, nu numai ca le va mentine fara praf, dar asa vom fi constienti si de prezenta daunatorilor.

Citeste si: http://ingrijireaplantelor.ro/daunatorii-plantelor-ce-sunt-exemple-si-sfaturi/

De ce este necesar sa curatam/ingrijim plantele?

Praful se depune si pe frunzele plantelor de interior. Acesta va bloca lumina naturala, reducand capacitatea plantei de a realiza fotosinteza, astfel incat plantele nu se vor dezvolta intr-un mod armonios. O planta curata va fi mai sanatoasa.

La cat timp?

Daca nu zilnic, cand stergem praful, la 2 saptamani sau la nevoie.

Cum curatam plantele de apartament?

  • Indepartarea prafului de pe plantele cu frunze pufoase se realizeaza cu o pensula cu peri moi sau cu o periuta cu dinti moi. Se perie usor de la baza frunzei pana la varf pentru a disloca praful și alte resturi.

  • Frunzele plantelor mari se curate prin stergerea lor cu o carpa umeda. Frunzele sa sprijina pentru a evita ruperea sau craparea lor.

  • Nu utiliza uleiuri pentru a da stralucire frunzelor deoarece acestea pot bloca porii, astfel incat planta nu mai pote respire.

  • Florile si frunzele ofilite se indeparteaza pentru a incuraja planta sa infloreasca din nou si pentru a o mentine sanatoasa.

  • Indeparteaza orice frunza sau floare cazuta pe pamantul plantei pentru a preveni putrezirea ei in sol, devenind astfel focar de infectie.

  • Cel mai usor mod de a curata plantele este dusul, care se foloseste pentru a scapa de insecte si praf. Acesta se realizeaza cu apa calduta. Ai grija sa le lasi sa se usuce foarte bine inainte de a le pune la locul lor (sau le poti sterge). Nu uita sa stergi si ghiveciul. Dusul se poate face cu mai multe plante odata, economisind astfel timp.

Facebook